Vodilna ekipa Trima v končnici do dveh točk

V naši dvorani OŠ Škofljica je tokrat gostovala vodilna ekipa RK Trimo Trebnje, ki pa ni prepričljivo zmagala.


Varovanci Uroša Zormana, sicer selektorja slovenske rokometne reprezentance, je trenutno na vrhu lestvice. A tokrat s svojo igro niso blesteli. Kar je jasno po tekmi pokazal tudi slovenski rekorder po številu nastopov (225) in zadetkov (523) , saj je takoj po sodnikovem žvižgu jezno odvihral v graderobo. A vrnimo se na potek srečanja. Po začetnem "otipavanju" obeh ekip so gostje, po desetih minutah igre, prvič povedli za dva zadetka ter prednost nato povišali na plus 4. Še največjo prednost prvega dela so Trebanjci dosegli ob koncu prvega polčasa, in sicer prednost petih zadetkov (11:16).


Takoj na začetku drugega polčasa so gostje z novim zadetkov prednost povišali na plus 6, a naši niso obupali. Ob izjemnem vzdušju navijačev gostom niso pustili, da bi prednost višali ali obdržali.  S tem so bili še naprej v igri za preobrat. Žal pa sta "moža v rumenem" z marsikatero nerazumno odločitvijo spravila v nejevoljo tako igralce kot občinstvo. Še posebej pomembno je bilo to v zaključku, ko bi lahko kakšen zadetek spremenil potem končnice. Tako so gostje v zadnji minuti s tremi hitrimi zadetki prednost povišali in zmagali z rezultatom 24:30. Končni rezultat pa vsekakor ni bil pokazatelj dogajanja na igrišču.


Kapetan Žan Krese je tokrat prispeval najvišje število zadetkov domače ekipe, in sicer 6. Štirih zadetkov pa se je veselil TImotej Drnovšek. 


V soboto, 18. novembra ob 18:00, se naši člani odpravljajo na dvoboj z ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica, kjer se obeta pravi rokometni praznik, tako na tribunah kot tudi na igrišču. 


Timotej Drnovšek (ŠRD Škofljica): "Danes smo se borili do konca in zelo sem ponosen na svoje soigralce oziroma ekipo. Dali smo vse od sebe, a sreča je bila žal na strani gostov, ki so tako odnesli obe točki. Mi pa gremo naprej v nove tekme."


Lovro Višček (RK Trimo Trebnje): "Naša igra je bila danes slaba, domači fantje se borijo do konca in imajo res vrhunsko publiko za sabo. Sicer smo odnesli dve točki, ampak imamo ogromno za popravit v naslednjih krogih."


Liga NLB, 9. krog, sobota, 11. november
ŠRD Škofljica - RK Trimo Trebnje 24:30 (11:16)
Športna dvorana OŠ Škofljica, sodnika Dejan Čretnik in Miha Turnšek, 345 gledalcev
ŠRD Škofljica: Lipužič (1 obramba), Šalamon (11 obramb); Kljun, Regner, Levstek 1,  Gliha 1, Juš Rot, A. Pangerc, Lešek 3, Krese 6, Nosan 3, Šnajdar, Gregorič. Etling 1, Drnovšek 4, Jon Rot 2
RK Trimo Trebnje: Čudič (2 obrambi), Skledar (4 obrambe); Slatinek Jovičič, 2, Višček 7, Bulzamini, DIdovič 1, Jurečič 6, Kotar 3, Udovič 1, Miklavec 2, Grmšek 2, Grbič 2, Cingesar, Nešić 2, Krešič 1, Ćorsovič, 
Izključitve:  Škofljica 8 min; Trimo 6 min
Sedemetrovke: Škofljica 6 (9); Trimo 5 (10)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Sponzor tekme je bilo podjetje Vulkanizerstvo Zajec iz Lavrice (www.vulkanizerstvo-zajec.si)


Deli objavo