Koprčani v svoji dvorani zanesljivo boljši

Arena Bonifika je bila tokrat, za dve ekipi, eno izmed prizorišč osmega kroga lige NLB.


To sta bili domača ekipa RD Koper in naša ŠRD Škofljica. Varovanci trenerja Sebastjana Obajdina so v prejšnjem krogu nesrečno izgubili v Ormožu, primorska ekipa pa morala priznati premoč ekipi Velenja. Tudi tokrat je našo ekipo spremljalo lepo število navijačev. Žal pa je bila domača ekipa tokrat pripravljena na našo igro. S hitrim vodstvom 5:2 so nakazali, da želijo da točke ostanejo na Obali. Prednost so nato povišali na plus 5 in nič ni kazalo na to, da bi se stanje na semaforju kaj spremenilo v našo korist. Polčas so fantje v rumenih dresih dobili z rezultatom 18:14.


V drugem polčasu nič kaj drugačna zgodba, naši nikakor niso uspeli sestaviti igre za preobrat. Konec sanj o preobratu pa je bilo dejansko po treh četrtinah tekme, ko so Primorci z delnim izidom 6:0 tekmo odločili v svoj prid. Na koncu je, po zadnjem sodnikovem žvižgu, izid na semaforju kazal 34:25.


Čeprav v naših vrstah med strelci tokrat ni bilo izrazito razpoloženih, je bil prvi strelec Žan Krese, ki je prispeval pet zadetkov. Po štiri pa so v nasprotnikovo mrežo "pospravili" Blaž Nosan, Matic Pangerc in Jon Rot.


Prihodnji vikend so ekipe v ligi NLB, zaradi reprezentačnih tekem, proste, nato pa našo ekipo v soboto, 11. novembra 2023 ob 19:00, čaka dvoboj s trenutno vodilno ekipo lige - RK Trimo Trebnje. 


Boris Lisica (RD Koper): "Čvrsta in dobra obramba je bila ključ do zmage. Prvi polčas nismo imeli velike razlike. Držali smo se med 4-5 goli razlike in nismo se mogli razigrati pravilno. V drugem polčasu smo dvignili tempo in se malce bolje razigrali v napadu. Zadržali smo čvrsto obrambo in tako prišli do super rezultata."


Žan Krese (ŠRD Škofljica): "Za nami je težko gostovanje v Kopru. Pričakovali smo več. Cel teden smo se pripravljali in za nami je veliko kvalitetnih treningov ampak na tekmi nikakor ni steklo. Nasprotnik je odigral dobro tekmo, mi pa nismo imeli sreče. Izgubljene žoge in napake, katere so nas definitivno stale današnje tekme."


Liga NLB, 8. krog, petek, 27. oktober
RD Koper - ŠRD Škofljica 34:25 (18:14)
Arena Bonifika, sodnika Ozren Backovič in Mirko Palackovič, 150 gledalcev
RD Koper: Jelovčan, Đurica (8 obramb), Morato (1 obramba); Poklar 3, Konjevič, Bekrič 4, Moljk 4, Beganović, Stojanović, Muminović, Groff 1, Zugan 5, Makuc 6, Kete 7, Breznikar 8, Bratkovič
ŠRD Škofljica: Lipužič (5 obramb), Šalamon;  Dolinšek Kogoj, Kljun 1, Regner, Levstek,  Gliha, Juš Rot 2, Lešek 1, Krese 5, Nosan 4, Šnajdar 1, Etling, Pangerc 4, Drnovšek 3, Jon Rot 4
Izključitve: Koper 6 min; Škofljica 10 min
Sedemetrovke: Koper 2 (4); Škofljica 5 (5)


Lestvica po odigranih dveh krogih se nahaja tukaj


Foto: Tomaž Primožič

Deli objavo