Fantje naše članske ekipe so zaključili s svojimi dopusti in s prvim ponedeljkom v mesecu avgustu pričeli s pripravami na novo sezono - sezono 2021/22.

Ekipo bo tudi v novi sezoni vodil trener Sebastjan Obajdin Parfant, ki jo je prevzel na polovici lanske sezone in popeljal do obstanka v ligi. Sedaj (v mesecu avgustu) je torej čas za nabiranje kilometrov in večanje mišične mase, kjer bo glavno vlogo prevzel pomočnik trenerja in kondicijski trener Miha Podlogar. Ogrodje ekipe ostaja enako, kapetan pa bo še naprej domačin Žan Krese, ki je po prvem treningu povedal nekaj o pričakovanjih: "Po dopustih se je ekipa spet zbrala na treningih, vsi smo zdravi in zacelili smo nekatere manjše poškodbe iz lanske sezone. Ekipa se ni spremenila skoraj nič, tako da bomo nadaljevali kjer smo lani ostali. Vsi si želimo izboljšati lanski rezultat in se povzpeti v prvo polovico lestvice. Pred nami je šest tednov priprav in upam da se bomo kar se da najbolje pripravili na ligo ki jo že komaj čakamo."

Prihodov v ekipi pred sezono (zaenkrat) ni, medtem pa so ekipo zapustili Timotej Majzelj, Aljaž Magrič Bandalo, Tim Vidmar in Matevž Podmenik. V prvih dneh priprav bo na treningih manjkal Juš Rot, ki je prejel vpoklic v slovensko mladinsko reprezentanco. 

Seznam članske ekipe - sezone 2021/22
Vratarji: Nik Hvala Stojanović, Domen Lipužič, Mark Šalamon
Krila: Žiga Regner, Matija Gliha, Andraž Pangerc, Juš Rot
Zunanji igralci: Luka Kljun, Žan Krese, Tilen Dolinšek, Matic Pangerc, Lovro Gorjup, Jon Rot, Peter Etling, Matic Šnajdar, Kris Šegula, Danilo Rebota,
Krožni napadalci: Mik Podmenik, Rene Puc

Razpored pripravljalnih tekem:
17. avgust: RK Mokerc KIG
20. avgust: RD Butan plin Izola
24. avgust: RK SVIŠ
27. avgust: RK Grosuplje
1. september: RD LL Grosist Slovan
4. september: RD Rudar

Prva uradna tekma (1. krog 1.B lige) naj bi se najverjetneja pričela 11. septembra, ko gostimo ekipo RK Grosuplje
Razpored prvih tekme 1.B lige, sezone 2021/22
1. krog: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Grosuplje
2. krog: RK Sevnica - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
3. krog: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak - RD Butan plin Izola
4. krog: RK Krško - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak