S tem ponedeljkom se je za večino naših članskih igralcev zaključilo "počitniško" popoldansko obdobje, saj so fantje pod vodstvom glavnega trenerja in njegovega pomočnika pričeli s pripravami na novo sezono.

Glavni trener tudi letos ostaja Gregor Cvijič in njegov pomočnik Miha Podlogar, ki bo v prvem delu priprav skrbel za fizično pripravo članske ekipe. Fante čaka do prvega kroga nove sezone najmanj 33 treningov in 7 prijateljskih tekem (ki bodo zaprtega tipa, zaradi pravil NIJZ). Treningi bodo potekali v domači dvorani OŠ Škofljica, in sicer večinoma v popoldanskem času. Trener Gregor Cvijić bo tudi tokrat pozdravil nekaj novih obrazov ter se poslovil od nekaterih igralcev. Zagotovo so naš dres zapustili Nejc Demšar (odhaja v RD Butan plini Izola), Tim Vidmar (še ni znano kam odhaja), Amar Hasič (odhaja v RK SVIŠ Ivančna Gorica) ter Matic Pangerc (odhaja v MRK Ljubljana), medtem ko bo Peter Etling (zaradi študija) posojen v mladinsko ekipo RD Koper z možnostjo igranja za našo člansko ekipo. Z mislijo o zaključku kariere pa se trenutno poigravajo kapetan Anže Nered, Žiga Zgonec in Gal Janželj. 

Gregor Cvijić je na kratko strnil misli ob prvem treningu: "CIlji niso nič kaj drugačni kot pretekla leta. Ekipa je ponovno nova, zgodili so se odhodi, pripeljali pa smo tudi nekaj novih fantov. Obenem pa smo k članski ekipi priključili nekaj obetavnih fantov lanskoletne generacije kadetov. Najprej so pred nami priprave, kjer želimo da se fantje natančno držijo navodil, da bo čim manj poškodb in seveda tudi nobene težave s koronavirusom. Obenem bomo odigrali prijateljske tekme, kjer želim, da se fantje čim bolj uigrajo med seboj. Nato pa gremo iz tekme v tekmo, kjer želim na vsaki tekmi maksimalen pristop in borbo za točke. S tem bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

Med okrepitvi lahko trenutno štejemo dva igralca, in sicer bosta v letošnji sezoni v našem dresu igrala Mitja Nosan (prihaja iz RD Riko Ribnica) ter Lovro Gorjup (prihaja iz MRK Ljubljana - posoja). Obenem bodo k ekipi priključeni nekateri obetavni mladi igralci, in sicer in sicer Matija Gliha, Matic Šnajdar (prvi del sezone bo manjkal zaradi poškodbe), Jon Rot, Juš Rot, Nabil Messaci, Mik Podmenik, Tilen Kosi, Luka Rebolj in Tin Intihar.

Seznam prijateljskih tekem:
6. avgust: RK Trimo Trebnje - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak (v Kranjski Gori)
12. avgust: MRK Krka Novo mesto - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
18. avgust: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak - RK SVIŠ Ivančna Gorica
21. avgust: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Mokerc KIG
29. avgust: Turnir SVIŠ Ivančna Gorica (dve tekmi)
4. september: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Kočevje

Razpored prvih tekem 1.B lige - sezone 2020/21
26. september: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
 - RK Grosuplje
3. oktober:
RK Krško - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
10. oktober: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
- RD Herz Šmartno

Igralski kader ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak za sezono 2020/21:
Vratarji: Nik Hvala Stojanovič, Domen Lipužič, Tin Intihar
Leva krila: Žiga Regner, Jure Kljun, Nejc Štubler, Matija Gliha, Tilen Kosi
Desna krila: Andraž Pangerc, Juš Rot, Nabil Messaci
Zunanji igralci: Luka Kljun, Mitja Nosan, Lovro Gorjup, Žan Krese, Luka Trtnik, Tilen Dolinšek, Timotej Majzelj, Jon Rot, Matic Šnajdar, Aljaž Bandalo Magrič
Krožni napadalci: Matevž Podmenik, Domen Ločičnik, Mik Podmenik, Luka Rebolj