Športno-rokometno društvo Škofljica Pekarna Pečjak je v jesenskemu delu tekmovanj pod okriljem Rokometne zveze Slovenije nastopalo v šestih selekcijah, in sicer Mlajši dečki B, Starejši dečki A in B, Kadeti, Mladinci ter Člani.

Fante sedaj v zimsko-spomladanskem delu čakajo boji za med najboljše v Sloveniji, spodaj pa so zbrane informacije o uspešnosti tekem vseh selekcij v jesenskem delu.
MLAJŠI DEČKI B

Naša najmlajša tekmovalna kategorija v sezoni 2019/20 so mlajši dečki B, ki ji vodi trener Nik Hvala Stojanović so v jesenskem delu nastopali v skupini CENTER I in odigrali deset srečanj. Na teh tekmah so dosegli osem zmag, en neodločen izid in en poraz. To jih trenutno uvršča na drugo mesto lestvice (še štiri kroge do konca skupinskega dela) in boj za nadaljevalni del.

Prva strelca naših sta bila Oskar Štrukelj (57 zadetkov na desetih tekmah) in Adel Čolić (34 zadetkov na desetih tekmah).

STAREJŠI DEČKI B

Pred letošnjo sezono je ekipo starejših dečkov B (ter tudi A) prevzel trener Aljaž Pavlič, ki je fante vodil na desetih tekmah jesenskega dela. V tem času so zabeležili štiri zmage, en neodločen rezultat ter pet porazov. S tem so se uvrstili na četrto mesto lestvice v skupini CENTER I. Četrto mesto prinaša dodatne kvalifikacije za četrtfinalne boje, in sicer jih čakata dva dvoboja z ekipo Nove Gorice.

Prvi strelec ekipe (in drugi strelec skupine) je bil Rok Gregorič (84 zadetkov na desetih tekmah), za njim pa se je uvrstil Jošt Levičnik (48 zadetkov na desetih tekmah).

STAREJŠI DEČKI A

Leto dni starejša generacija od SDB (ter mlajši) imajo za seboj prav tako deset tekem jesenskega dela. Podobno kot starejša ekipa imajo tudi oni na »svojem računu« štiri zmage, en neodločen rezultat ter pet porazov ter s tem tudi četrto mesto lestvice v skupini CENTER I. S tem so se uvrstili v četrtfinale boje Slovenije.

Pri tej generaciji pa je z naskokom najuspešnejši strelec Blaž Šnajdar (ter tudi prvi strelec skupine). Blaž je namreč dosegel kar 109 zadetkov na desetih tekmah. Na drugem mestu pa se nahaja Andraž Posavec-Kovačič (49 zadetkov na desetih srečanjih)

KADETI

Kadetsko ekipo tudi v letošnji sezoni vodi trener Sebastjan Obajdin. Fantje so osvojili prvo mesto v skupini CENTER I in tako napredujejo v četrtfinalni del bojev. Igralci letnik 2003 in mlajši so na dvanajstih tekmah dosegli 10 zmag in dva poraza.

Prvi strelec naše kadetske ekipe v jesenskem delu je bil Matic Šnajdar (77 zadetkov na dvanajstih tekmah), drugo mesto pa je dosegel Juš Rot (72 zadetkov na dvanajstih tekmah).

MLADINCI

Trener mladinske ekipe je Miha Podlogar, ki je tudi pomočnik trenerja v članski ekipi. Mladinci v letošnji sezoni nastopajo v drugi državni ligi (CENTER) in se borijo za vstop med slovensko mladinsko elito. Bodoči članski rokometaši (nekateri so že) so odigrali dvanajst tekem in desetkrat igrišča zapustili veselih obrazov, dvakrat pa žal sklonjenih glav. S tem so osvojili drugo mesto in napredovanje med šest najboljših ekip mladinske lige. Tako se bodo med šesterico borili za vstop v prvo ligo.

Prvi strelec mladincev je bil Jon Rot (56 zadetkov na dvanajstih tekmah), za njim pa se je razvrstil Gal Janželj (47 zadetkov na sedmih tekmah)

ČLANI

Članska ekipa tudi v letošnji sezoni nastopa v drugem kakovostnem razredu slovenskega rokometnega tekmovanja – 1.B ligi. Trenerju Gregorju Cvijiču in njegovim varovancem je na dvanajstih tekmah uspelo enkrat zmagati, trikrat remizirati, osemkrat pa so žal izgubili.

Najučinkovitejši v članski vrsti v jesenskem delu je bil Žan Krese (45 zadetkov na devetih tekmah), za njim pa je bil le malce manj učinkovit Matic Pangerc (39 zadetkov na dvanajstih tekmah).