Naša članska ekipa ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak s to soboto pričenja z novo rokometno sezono v 1.B slovenski rokometni ligi.

Po več kot mesecu dni priprav (fantje so pričeli 8. avgusta) in petih odigranih srečanjih je čas za prvi test sezone. Varovance trenerja Gregorja Cvijića že takoj na zaćetku sezone čaka izredno težak nasprotnik in eden izmed prvih favoritov za osvojitev lige - Rokometni klub Krško. Za nameček pa (namesto domače tekme - poseben dogovor med ekipama) še gostovanje v Krškem. Fantje vsekakor v Krško ne odhajajo z belo zastavo, ampak se bodo podali v boj za točke in s tem morebitno presenečenje. Anže Nered, ki bo še naprej kot kapetan poveljeval mladi škofljski ekipi, pred sobotnim srečanjem meni: "Res je, čaka nas težko gostovanje v Krškem, a se ne bomo predali oziroma na pot podali z belo zastavo. Vsi v ekipi že nestrpno pričakujemo prvo tekmo v novi sezoni, za nami je več kot mesec dni priprav, treningov in tekem. Želja je vsekakor presenetiti, dali bomo vse od sebe in v Krško odhajamo po zmago. Po šestdesetih minutah srečanja pa bomo videli kaj bo. "

Članska ekipa je v dobrem mesecu dni sicer odigrala pet prijateljskih tekem. Na turnirju v Grosupljem so po porazu proti domači ekipi in zmagi proti igu osvojili tretje mesto. Med drugim pa so morali v času priprav priznati premoč še ekipam SVIŠa, Slovana in Ljubljane.

1.B liga, 1. krog, sobota 14. septembra 2019
19.00 RK Krško - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Igralski kader, ki bo zastopal barve članske ekipe ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak v sezoni 2019/20
Vratarji: Nik Hvala Stojanovič, Domen Lipužič, Amar Hasić
Leva krila: Žiga Regner, Nejc Štubler, Jaka Ilc
Desna krila: Gal Janželj, Tim Vidmar, Andraž Pangerc, Menger Matej
Zunanji igralci: Nejc Demšar, Žan Krese, Peter Etling, Luka Trtnik, Tilen Dolinšek, Timotej Majzelj, Anže Nered, Matic Pangerc
Krožni napadalci: Matevž Podmenik, Žiga Zgonec, Luka Avguštin

Strokovni kader:
Glavni trener: Gregor Cvijić
Pomočnik trenerja: Miha Podlogar
Vodja moštva: Janez Rigler

Sicer pa po odigranem prvem krogu naše člane čaka še eno gostovanje, in sicer jih v soboto 21. septembra čaka gostovanje pri ekipi RD HERZ ŠMARTNO, nato pa sledi prva domača tekma, ko 28. septembra gostimo ekipo RD RUDAR TRBOVLJE.