Prvo soboto v mesecu juniju se je, tako kot je že v navadi, na športnih terenih pred OŠ Škofljica dogajala prireditev Igram rokomet in plešem, tudi tokrat v organizaciji ŠRD Škofljica in Občine Škofljica. Na prireditvi so se predstavile vse ekipe rokometašev ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak, od najmlajših pa vse do veteranov. Nekaj tekem je bilo odigranih z gostujočimi ekipami, nekaj med seboj, nekaj pa je bilo eksibicijskih tekem s starši oziroma trenerji. Med tekmami so se predstavile tudi vse kategorije plesalk ŠKD Frklje, od najmlajših pa vse do 30+. Preko celega dneva se je prireditve udeležilo veliko število obiskovalcev, ki so v lepem vremenu uživali ob spremljanju tekem in plesa, vmes  so se lahko posladkali z brezplačnim sladoledom ali pa si privoščili hrano in pijačo iz bogate ponudbe, ki so jo pripravili člani ŠRD Škofljica, skupaj z Mesarstvom Blatnik. Ob glasbi, prijetnem druženju in kramljanju, je čas med 11. uro, ko se je prireditev začela, pa do 22. ure, ko so se luči reflektorjev ugasnile, kar prehitro minil. Vsi obiskovalci in udeleženci dogodka so znali povedati, da je ta prireditev postala tradicionalna, da je zelo dobro organizirana in ne sme manjkati v koledarju prireditev na Škofljici.

fotogalerija


Ob tej priložnosti se člani ŠRD Škofljica ponovno zahvaljujemo Občini Škofljica, Osnovni šoli Škofljica, GD Škofljica, CZ Škofljica in vsem sponzorjem, donatorjem ter drugim podpornikom, ki s svojimi sredstvi pomagajo bodisi pri delovanju društva ali pa pri organizaciji omenjene prireditve. Naši rokometaši in plesalke jim to vračajo s svojimi dobrimi rezultati in uvrstitvami na tekmovanjih. Seveda se priporočamo tudi za naprej.


Po tej prireditvi se je sezona 2018/19 za rokometaše končala in to zelo uspešno, saj smo v vseh kategorijah dosegli zavidljive rezultate. Igralci, trenerji in uprava ŠRD Škofljica so odšli na zaslužene počitnice, vendar za slednje pravega odmora ne bo, saj so se priprave na sezono 2019/20 praktično že pričele.

Za ŠRD Škofljica: Janez Rigler"