Počitnic je konec in s prvim avgustovskim četrtkom so se pričele priprave na novo sezono za našo člansko ekipo, ki bo v tej sezoni ponovno nastopala v 1.B slovenski rokometni ligi.

Fante sta na prvem treningu pozdravila glavni trener Gregor Cvijič ter njegov pomočnik Miha Podlogar, ki bo imel "glavno roko" v prvih tednih priprav. V tem času sledi namreč nabiranje moči za naporno sezono. Po uvodnih besedah so fantom uspešno sezono zaželeli vodja moštva Janez Rigler, sekretar kluba Damjan Pangerc, predsednik kluba Igor Zupančič in tudi predsednik Športne zveze Škofljice - Milan Knez. 

Trener Gregor Cvijić, ki tako začenja že svojo drugo sezono v našem klubu, se zaveda da ima v primerjavi z lansko sezono mlajšo zasedbo, a se tega ne boji in meni: "Cilji so vedno enaki, najprej je torej zagotovitev obstanka in pa seveda zmaga na vsaki tekmi. Potrebno je trdo delati na treningih, na tekmah in s tem rezultat zagotovo pride sam po sebi. Želimo si še kakšne okrepitve, seveda, a bomo videli kako in kaj. Je pa odvisno od fantov, trenutno jih je veliko na treningih in vsak bo dobil priložnost, da se bo lahko dokazal in si izboril svoje mesto. Noben namreč nima zagotovljenega mesta. Sproti oziroma proti koncu pa bomo videli kako in kaj."

Kapetan moštva bo še naprej najizkušenejši igralec ekipe Anže Nered ki je kratko in jedrnato povedal o svoji ekipi v prihajajoči sezoni: "Ekipa je še mlajša kot lani, a sem vesel oziroma si štejem kot dosežek da je kar 80% ekipe domačih fantov. Fantje bodo dobili priložnost oziroma dodatne izkušnje ter napredek. Cilj je sredina lestvice, mogoče kakšno mesto višje in da skupaj rastemo tekom sezone."

Fantje bodo kondicijo in moć nabirali v domačem okolju Škofljice in v tem času odigrali tudi pet tekem. V novi sezoni bo v članskem moštvu nekaj sprememb, saj je ekipo zapustilo pet igralcev, "prišlekov" v naš klub pa je šest. Veseli smo da se je za ponovno igranje rokometa odločil otrok kluba Tilen Dolinšek ter da bosta kar dva igralca kluba iz pretekle sezone v prihodnji nastopala v slovenskem prvoligaškem prostoru (Aleš Štavar v Kopru in Luka Kljun v Mariboru). Na vratarskem mestu pa bosta družbo domačemu vratarju Domnu Lipužiču delala novinca Amar Hasič in povratnik v klub Nik Hvala Stojanovič. Na kaljenju pri nas pa bodo trije mladi igralci Timotej Majzelj in Matej Menger ter Jaka Ilc. 

Razpored tekem v pripravljalnem obdobju:
Sobota, 17. avgusta proti MRK Ljubljana
Sreda, 28. avgusta proti RD Slovan
Sobota, 31. avgusta turnir v Grosuplju (Grosuplje, Ljubljana in Mokerc KIG)
Sreda, 4. septembra proti RK SVIŠ Ivančna Gorica

Kadrovanje v članskem moštvu ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak:
Prihodi: Nik Hvala Stojanovič (MRK Ljubljana), Amar Hasič (RK Trimo Trebnje), Timotej Majzelj (RK Trimo Trebnje), Matej Menger (MRK Krka Novo mesto), Tilen Dolinšek (povratek po začasni prekinitvi kariere), Jaka Ilc (RD Riko Ribnica) 
Odhodi:
Tim Topolovec (RD Slovan), David Svečko (RD Slovan), Luka Kljun (RK Maribor Branik), Aleš Štavar (RD Koper), Blaž Marolt (RK Mokerc KIG)

novinci srd skofljica 2019 20
Novinci ŠRD Škofljica 2019/20

Igralski kader ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak za sezono 2019/20:
Vratarji: Nik Hvala Stojanovič, Domen Lipužič, Amar Hasić
Leva krila: Žiga Regner, Nejc Štubler, Jaka Ilc
Desna krila: Gal Janželj, Tim Vidmar, Andraž Pangerc, Menger Matej
Zunanji igralci: Nejc Demšar, Žan Krese, Peter Etling, Luka Trtnik, Tilen Dolinšek, Timotej Majzelj, Anže Nered, Matic Pangerc
Krožni napadalci: Matevž Podmenik, Žiga Zgonec, Luka Avguštin