Pretekli vikend je v Velenju potekal turnir v kategoriji Mlajši dečki A, ki so se ga udeležili tudi naši fantje ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak in na koncu osvojili tretje mesto.

Varovanci trenerja Roka Košaka in pomočnice Urške Murn so tako osvojili bronasto medalje. Fantje so v sobotnem popoldnevu odigrali 3 tekme in zabeležili eno zmago ter dva poraza. Najprej jih je čakal dvoboj proti domačinom (in organizatorjem turnirja). Velenjčani so bili, zaradi daljše klopi in večje zbranosti, boljši in naše fante premagali z rezultatom 14:10. Zatem je sledila tekma proti rokometašem Celje Pivovarna Laško, kjer je našim fantom zmaga prinašala veliko. In uspeli so premagati celjske sovrstnike (z rezultatom 17:15) kar je pomenilo, da so pristali na odličnem tretjem mestu. Sledila je še tekma proti ekipi RD Urbanscape Loka, ki pa so jo izgubili z rezultatom 16:11. Kljub porazu nu pokvarilo razpoloženja, saj so naši fantje pristali na odličnem tretjem mestu v Sloveniji.

Za piko na i, pa je bil naš vratar Matevž Mlakar izbran za najboljšega vratarja turnirja. Trener Rok Košak je bil vesel tega uspeha in je po turnirju povedal: "S celotnim zaključnim turnirjem sem zelo zadovoljen. Odigrali smo tri dobre in srčne tekme, premagali lanske državne prvake iz Celja in osvojili 3. mesto v Sloveniji. Igralci so pokazali izjemno željo in moč, saj je odigrati tri tako močne tekme v enem dnevu izjemno težko. Zelo sem vesel za vse fante. V prvem delu sezone smo se še malo lovili, pa so fantje kljub temu odločilno tekmo za napredovanje odigrali vrhunsko in pokazali moč te ekipe. V polfinalni skupini pa so igralci borbenost in ekipni duh prestavili na še višji nivo in se brez poraza uvrstili na final4. Le-tega pa so, kot že rečeno, odigrali vrhunsko. Upam, da jim bo ta sezona ostala v lepem spominu in da jim bodo izkušnje pomagale na nadaljnji športni in osebnostni poti!"


Zaključni turnir, Mlajši dečki A, sobota 18. maj 2019:
RK Gorenje Velenje - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 14:10 (7:5)
Gregorič 7, Pečar, Kaselic in Mezek po 1

ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Celje Pivovarna Laško 17:15 (8:8)
Gregorič 10, Mezek 3, Levičnik 2, Štrukelj in Urbar po 1

RD Urbanscape Loka - ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 16:11 (8:7)
Gregorič in Mezek po 4, Pečar, Levičnik in Kastelic po 1

Končni vrstni red:
1. RK Gorenje Velenje
2. RD Urbanscape Loka
3. ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
4. RK Celje Pivovarna Laško

Našim mladim upom, ter seveda trenerjema, iskreno čestita celotna uprava kluba in sporoča da smo ponosni na njih!