Varovance trenerja Gregorja Cvijiča to soboto čaka sosedski derbi proti ekipo Slovana, ki cilja na uvrstitev v prvo ligo.

Sosedski derbiji so vedno polni emocij, živčnosti in seveda rokometnih vložkov. Nič drugače ne bo to soboto zvečer v naši dvorani OŠ Škofljica. Obeta se napet dvoboj, saj gostje prihajajo z željo po osvojitvi novih dveh točk, ki jim pomenita ogromno v boju za uvrstitev v prvo ligo. Z njimi prihaja tudi trener Aleš Repina, ki je zadnji dve sezoni sedel na klopi naše članske ekipe. Med drugim pa bo kar nekaj igralcev, ki so v svoji karieri nosili tako en kot drugi dres. Med športnima dvoranama oziroma kluboma je paktivčno dobrih 10 kilometrov, tako da gre za pravi sosedski derbi. 

Na prvem srečanju so naši fantje na Kodeljevem "drago prodali" svojo kožo in domačinom skoraj zagodli. A prva tekma je poglavje zase in na sporedu bo novih 60 minut na derbiju. S tem se strinja tudi naš igralec Žiga Zgonec, ki pravi: "Na prvo tekmo lahko pozabimo, saj se je vmes zgodilo marsikaj. Vsaka tekma je poglavje zase, se posebej pa to velja za sosedske derbije z ekipo Slovana. Tezko je reči, kaj se bo zgodilo v soboto, obljubimo lahko le maksimalno borbenost in agresivnost z veliko teka, saj bo brez tega nemogoče upati na ugoden rezultat."

1.B liga, 17. krog, sobota 23. februarja 2019
19.00 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak - RD LL Grosist Slovan