V petek se vnaši dvorani obeta izredno zanimivo srečanje, saj naša članska ekipa gosti ekipo Mokerc KIG, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od naše dvorane.

Ne samo da se dvorani in kluba nahajata nekaj kilometrov stran, tudi na lestvici sta obe na sredini tako da se poleg večnega derbija obeta tudi derbi sredine lestvice. Tekme z Igom so vedno prinašale borbe za vsako žogo in polne dvorane. Nič kaj drugače se ne obeta tudi tokrat. Z Ižanci smo se nazadnje pomerili v sezoni 2016/17, kjer smo bili skupno uspešnejši. Na prvi tekmi (v njihovi dvorani) smo zmagali z rezultatom 23:31, na drugi tekmi pa smo v naši dvorani remizirali z rezultatom 26:26. Glede na zadnji rezultat in dejstvo da bodo na tekmi gostujoče rokometaše spodbujali mnogi Ižanci, pomeni, da se tudi v petek obeta trd boj za novi dve točki.

Anže Nered, ki s seboj prinaša tudi izkušnje s prvoligaških igrišč, pred sosedskim derbijem meni: "V petek zadnja tekma v tem letu, proti ekipi IG-a. Sosedski derbi, dvoboj sredine lestvice ter dve mladi ekipi ki nabirata izkušnje. Upamo na polno dvorano ter super rokometno vzdusje. Ključ za zmago je čvrsta obramba in borba do zadnjega atoma moči, da dve točki ostaneta doma."

Naši člani so sicer na zadnji tekmi gostovali v Ajdovščini in remizirali. Več o tem na tej povezavi

Obenem bo pred tekmo že zanimivo dogajanje za naše mlade (tekme, darila, ...), in sicer že od 16.00 naprej...

1.B liga, 13. krog, petek 21. decembra 2018
189.00 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Mokerc KIG

sosdski derbi

Foto: Tia Ula Juvančič Dresler