Naša članska ekipa, sodeč po rezultatih na zadnjih treh srečanjih, na naslednje gostovanje odhaja okrepljena s samozavestjo. Tokrat jih čaka tekma z ekipo Šmartnega.

Šmarčani so še v lanski sezoni igrali med slovensko rokometno elito, tokrat pa se po devetih odigranih tekmah nahajajo na devetem mestu lestvice (dve mesti in samo točko za nami). V svojih vrstah imajo trenutno drugega strelca lige - Andraža Justina - ki je na devetih tekmah dosegel 62 zadetkov.

Z ekipo Šmartnega smo se nazadnje pomerili v sezoni 2016/17, in na obeh srečanjih zabeležili poraza. Na prvem (domačem) smo izgubili z 26:30, na drugem (gostovanje pri njih) pa izgubili z 34:26. Ekipi sta vse od takrat povsem prevetrili svoji zasedbi, tako da se na zadnji petkov večer v tem mesecu obeta napet boj za nove točke v tem krogu.

Naš najmljašji vratar v ekipi - Domen Lipužič - je z naslednjimi besedami napovedal naše gostovanje: "Odhajamo na gostovanje h kvalitetni ekipi Šmartnega. Res je, da so v vlogi favorita domačini, a vendar bodo to morali pokazati na igrišču. Ekipa je trenutno neporažena zadnje tri tekme in verjamem da nam z dobro in borbeno igro v obrambi in dovolj želje uspe domov odnesti dve točki."

1.B liga, 10. krog, petek 30. novembra 2018
19.30 RD HERZ Šmartno - ŠD Škofljica Pekarna Pečjak