Sedmi krog 1.B slovenske rokometne lige naši članski ekipi prinaša domači dvoboj z ekipo Brežic, ki je lestvici le nekaj mest za nami.

 
 
Brežičani so na dosedanjih petih tekmah dosegli eno zmago, en neodločen rezultat in tri poraze. To jim na lestvici prinaša enajsto mesto in so le dve mesti za nami. V dosedanjem poteku sezone so zamenjali trenerja, in sicer je Luko Volka zamenjal Zlatan Đapo. Svojo edino zmago so dosegli na zadnji tekmi proti Pomurju, kar pomeni da v našo dvorano prihajajo samozavestni. Z Brežicami smo se v pretekli sezoni pomerili dvakrat in obakrat zmagali. Na prvi tekmi smo v njihovi dvorani slavili s tesnim izidom 26:27, na domači tekmi pa smo jih premagali z rezultatom 26:18.

Glede na stanje na lestvici in kadrovsko zasedbo, je "žogica favorita" na naši strani, a to še ne pomeni zmage. Fantje bodo morali na igrišču pokazati to vlogo in si s tem zagotoviti novi dve točki. Naš najvišji igralec v ekipi, Matic Pangerc, o vlogi favorita na tekmi meni naslednje: "Menim, da bi morale tokrat točke ostati doma, in sicer zaradi vse močnejše povezanosti ekipe iz tekme v tekmo. Kljub trem porazom v zadnjih tekmah nam to daje samo še dodatno motivacijo, da pred domačimi gledalci končamo niz porazov. Popraviti bo potrebno realizacijo in pa pokazati kolektivno obrambo, in če nam to uspe, smo lahko brez strahu in skrbi, da zmaga ostane v naših rokah."

1.B liga, 7. krog, sobota 10. novembra
19.00 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Brežice

Foto: Tia Ula Juvančič Dresler