To soboto bo, poleg tekem mlajših kategorij, vrhunec rokometnega dneva dvoboj članskih ekip Škofljice in Drave iz Ptuja.

Po dveh zaporednih gostovanjih (Črnomelj in Slovan) je tako čas za novo domačo tekmo, saj v našo dvorano prihaja ekipa Drave iz Ptuja, ki je še neporažena ekipa 1.B slovenske rokometne lige. Štajerci, ki so prav tako eni izmed favoritov za uvrstitev v prvo slovensko rokometno ligo, prihajajo v našo dvorano z vlogo rahlega favorita, a z vse prej kot lahko nalogo. Naša mlada in obetavna ekipa je v domači dvorani še naporažena v tej sezoni, to pa, po besedih prvega strelca (sedem zadetkov) petkove tekme proti Slovanu - Luke Kljuna - želi tudi ostati: "V soboto nas čaka pravi derbi na katerem bodo odločale malenkosti. Glede na lestvico lahko rečemo da so gostje iz Ptuja rahli favoriti. Mi pa bomo morali pokazati veliko želje tako v obrambi kot v napadu in s tem prisiliti goste da bodo točke ostale doma."

S Ptujčani imamo iz pretekle sezone dobre izkušnje, saj smo njihovo ekipo na obeh srečanjih premagali, najprej v gosteh z rezultatom 25:27 ter nato doma zmagali še z rezultatom 30:24. Čeprav je naša ekipa, v primerjavi s preteklo sezono, precej spremenjena, so fantje na prvih srečanjih nove sezone prikazali ogromno želje, borbenosti in tudi lepe igre (ter dosegli tudi zmage). Vse to kaže na to, da nas v soboto v naši dvorani OŠ Škofljica čaka zanimivo srečanje in napet boj obeh ekip za novi par točk v tem krogu.

1.B liga, 5. krog, sobota 13. oktobra
19.00 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak - RK Drava Ptuj