Po nedeljski zmagi v Črnomlju že ta petek našo člansko ekipo čaka nova tekma 1.B slovenske rokometne lige, saj se bodo pomerili proti sosedom iz prestolnice - z ekipo Slovana.

Slovan, ki jih od te sezone naprej vodi (še do lanske sezone trener naše članske ekipe) Aleš Repina, odkrito cilja na povratek v prvo ligo. Za seboj imajo dve tekmi in doseženi tudi dve zmagi in glede na igralski kader, naše člane čaka izredno zanimivo srečanje. Varovanci trenerja Gregorja Cvijiča so v nedeljo v Črnomlju pokazali odlično igro, predvsem v obrambi, zagotovo pa v petek ne bodo popuščali in se borili, da presenetijo domačine.

Slovanove barve v letošnji sezoni nosijo tudi trije naši nekdanji člani Aleš Repina, Robert Sankovič in Jernej Furdi, a tudi v naši ekipi je nekaj nekdanjih Slovanovcev, kot so trener Gregor Cvijič, Matevž Podmenik,.... Z Ljubljančani smo se v pripravljanem obdobju dvakrat pomerili in enkrat zmagali in enkrat remizirali. Nazadnje smo se s Slovanovci v ligi srečali v sezoni 2016/17 in na prvi tekmi zmagali z rezultatom 30:35 (na Kodeljevem), na drugi tekmo doma pa smo izgubili z rezultatom 28:34.

Tim Vidmar, prvo desno krilo ekipe, meni da Slovanovce lahko presenetijo in dodaja "V petek nas čaka težka tekma, kjer bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Med ekipama ni skrivnosti, saj se med seboj dobro poznamo, odigrali pa smo tudi že 2 pripravljalni tekmi.  Odigrati bomo morali trdo obrambo in s hitro igro v napadu vsiliti svoj tempo. Že v Črnomlju se je izkazalo, da je hitra igra naš ključ do zmage. Cilj je odnesti 2 točki iz Ljubljane."

1.B liga, 4. krog, petek 5. oktobra
18.30 RD Slovan - ŠD Škofljica Pekarna Pečjak

 
Foto: Tia Ula Juvančič Dresler